Banner Resultados electorales

Notícies

Ves enrere Sis formacions polítiques conformaran la X legislatura de les Corts en les primeres eleccions amb calendari propi

Sis formacions polítiques conformaran la X legislatura de les Corts en les primeres eleccions amb calendari propi

Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28-A, amb un 99,28% de vots escrutats i amb una participació del 75,74% de les més de 3,6 milions de persones anomenades aquest diumenge a les urnes, deixa una composició de les Corts Valencianes en la qual obtenen representació sis formacions polítiques.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha comparegut, amb el 90,50% escrutat, per a oferir els resultats d'aquests comicis autonòmics en els quals la participació ha augmentat en més de sis punts respecte a 2015.

Amb l'escrutini del 99,28%, la composició de les Corts Valencianes en la X legislatura queda composta amb representants de sis formacions polítiques. El PSPV ha sigut el partit més votat (27 escons), seguit del PP, amb 19; Ciutadans, amb 18; Compromís, amb 17 representants; Vox, amb 10, i Unides Podem-EUPV, amb 8 diputats.

Per circumscripcions, a la província d'Alacant ha votat el 74,28% de l'electorat. En aquesta província, les diferents formacions han obtingut els següents escons: PSPV, amb 10; PP, amb 7; Ciutadans, amb altres 7 representants; VOX, amb 4; Compromís, amb 4; i Unides Podem-EUPV, amb tres.

A la província de Castelló, s'ha registrat una participació del 76,56 per cent. En aquesta circumscripció, el repartiment dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques és de: PSPV (7), PP (6), Ciutadans (4), Compromís (4), VOX (2) i Unides Podem-EUPV (2).

Finalment, en la circumscripció de València s'han elegit a 40 diputats i diputades. Amb el 76,58 per cent de participació, el PSPV ha obtingut 10 representants; Compromís, 9; PP, 7; Ciutadans, 7; VOX, 4 i Unides Podem- EUPV, 3 diputats.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la "jornada històrica" que ha viscut la Comunitat Valenciana després de celebrar les primeres eleccions autonòmiques amb un calendari "singularitzat". La cita electoral ha llançat a més unes de les dades de participació més alts dels últims comicis.

Agenda