Banner Resultados electorales

Notícies

Ves enrere Obert el termini per a consultar les llistes electorals i presentar reclamacions sobre dades censals

Obert el termini per a consultar les llistes electorals i presentar reclamacions sobre dades censals

Els ajuntaments i les delegacions provincials de l'Oficina de Cens Electoral exposen, des d'aquest dilluns dia 11 i fins dilluns que ve dia 18 de març, les llistes electorals dels seus respectius municipis i demarcacions perquè la ciutadania puga consultar i comprovar les dades per a votar en les eleccions del 28 d'abril. Les persones que residisquen a l'estranger podran comprovar les seues dades d'inscripció en aquestes mateixes dates en les oficines consulars.

La consulta, tal com estableix l'article 39.2 de la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG), podrà realitzar-se per mitjans informàtics, prèvia identificació de la persona interessada, o mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals, si no es compta amb mitjans informàtics suficients per a això.

També està disponible en la Seu Electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) (consultar ací) un servei de consulta a les dades d'inscripció en el cens electoral i de la taula i adreça del local electoral, prèvia acreditació de la identitat amb certificat electrònic.

Dins del termini d'exposició, que finalitza el dilluns 18 de març, qualsevol ciutadà o ciutadana que haja trobat errors en les seues dades personals, en els canvis de domicili en la mateixa circumscripció o la no inclusió en cap secció del cens, pot presentar una reclamació directament davant la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral corresponent o a través del seu ajuntament o consolat.

La Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral resoldrà les reclamacions presentades en el termini de tres dies i ordenarà les rectificacions pertinents, que hauran de ser exposades al públic el 22 de març.

D'altra banda, també des d'aquest dilluns i fins al 18 de març seran ateses les sol·licituds dels qui s'oposen a la seua inclusió en les còpies del cens electoral que es faciliten als i les representants de les candidatures per a realitzar enviaments postals de propaganda electoral. El procediment per a realitzar aquest tràmit es pot realitzar via web des de la seu electrònica de l'INE