Banner Resultados electorales

Notícies

Ves enrere El DOGV publica una ordre que fixa el color rosa per a les paperetes i sobres de les eleccions a les Corts 2019 per la seua coincidència amb les generals

El DOGV publica una ordre que fixa el color rosa per a les paperetes i sobres de les eleccions a les Corts 2019 per la seua coincidència amb les generals

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimecres l'ordre per la qual es determina el color de les paperetes i sobres de votació de les eleccions a les Corts 2019.

Donada la concurrència en la Comunitat Valenciana d'eleccions generals i autonòmiques s'ha establit que les paperetes i sobres de votació a utilitzar en les eleccions a les Corts del pròxim 28 d'abril seran de color rosa Pantone 196 U o tonalitats similars.

El Decret 168/2010, de 15 d'octubre, del Consell, determina les condicions dels locals i les característiques de les urnes, les paperetes, els sobres i la resta de documentació electoral a utilitzar en les eleccions a les Corts.

Aquest decret estableix que les paperetes electorals en els comicis es confeccionaran en paper blanc i impreses per una sola cara, però especifica que, en cas de concurrència amb un altre procés electoral del qual es derive una coincidència en el color de les paperetes, podrà usar-se un altre color que es determinarà per l'òrgan competent en matèria de processos electorals.

A més, també determina que els sobres de votació adquiriran el mateix color que l'elegit per a les paperetes de votació.

Imatge de les eleccions autonòmiques

La Generalitat Valenciana comptarà també amb una altra novetat per a les eleccions autonòmiques. La imatge oficial del procés ha sigut dissenyada per Pepe Gimeno, un dels dissenyadors gràfics amb una de les trajectòries més sòlides del sector. Des de l'estudi de Gimeno *Grafic s'encarregaran tant de la marca institucional del 28A com de totes les seues aplicacions.

La Generalitat ha volgut professionalitzar així la imatge gràfica de tot el procés electoral. Aquesta marca regirà totes les comunicacions dels comicis autonòmics de la Comunitat i estarà present en tots els suports físics i digitals. El color emprat es correspon amb la tonalitat del *pantone oficial de la Generalitat Valenciana, emprat en totes les comunicacions que contenen el logotip oficial del Govern valencià.