Banner Resultados electorales

Notícies

Ves enrere Les sol·licituds de vot per correu per als comicis del 28 d'abril augmenten en un 235,7%

Les sol·licituds de vot per correu per als comicis del 28 d'abril augmenten en un 235,7%

Les sol·licituds de vot per correu registrades en les tres províncies valencianes per a exercir aquest dret en les eleccions generals i autonòmiques del pròxim 28 d'abril han augmentat en un 235,7 per cent respecte als últims comicis autonòmics. Si el maig de 2015 un total de 54.484 valencians van optar per aquesta modalitat de sufragi, per al pròxim 28 d'abril, i una vegada tancat el termini i comptabilitzades totes les sol·licituds, aquest número ascendeix a un total de 189.655 peticions. Una xifra que suposa multiplicar per més de tres les peticions de vot per correu de les últimes eleccions autonòmiques.

Tal com ha destacat la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, són "xifres històriques" que demostren "la gran preocupació que valencianes i valencians tenen pel futur del seu país".

Per províncies, la de major augment correspon a la de València, la qual registra a més el nombre de participants més nombrós. Un total de 127.595 censats en aquesta circumscripció han sol·licitat poder votar per correu, la qual cosa suposa un 326,40 per cent més respecte als comicis de 2015, tal com recullen les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En els comicis de 2015 van optar per aquesta modalitat 29.924 electors de València. En aquesta província, la xifra s'ha multiplicat per 4,3 en comptar amb 97.671 sol·licituds més que en 2015.

A Alacant, l'augment també és notable, ja que 47.457 alacantins han sol·licitat exercir el vot per correu el pròxim 28 d'abril, enfront dels 19.495 que ho van fer fa quatre anys, la qual cosa suposa un augment del 143,43 per cent.

Finalment, a Castelló, l'augment és del 106,69 per cent. Així, dels 7.065 censats d'aquesta província que van triar la modalitat postal de sufragi en 2015 s'ha passat a 14.603, la qual cosa suposa duplicar la xifra.

La consellera Gabriela Bravo ha destacat que "mai, en 40 anys de democràcia s'havien vist xifres tan altes" de participació en la modalitat del vot per correu.

Per a la titular del departament del Consell responsable de l'organització dels comicis, el volum de participació demostra "que la ciutadania vol participar en el procés de designació dels qui seran els depositaris de la sobirania popular i crec que això és molt saludable per al procés democràtic".

Tots aquells que han sol·licitat el vot per correu tenen fins dimecres que ve 24 d'abril per a remetre-ho per correu certificat a la mesa electoral que corresponga.

La llei estableix que el Servei de Correus conservarà fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les Meses electorals i li les farà arribar a les 9 del matí. A més, continuarà donant trasllat de la qual puga rebre's en aquest dia, fins a les 20 hores. La que es reba amb posterioritat a aquest moment la traslladarà a la Junta Electoral de Zona. Una vegada que haja votat l'últim elector de la taula, es procedirà a introduir en l'urna respectiva els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.